Bröstförstoring priser

När du väl bestämt dig för att göra en bröstförstoring, varför du gör den och vad du förväntar dig av resultatet av den – då är det dags att börja fundera över finansieringen.

Att få en bröstförstoring utförd i Sverige innebär en kostnad på mellan 30 000 – 60 000 kr. Priset kan variera något beroende på olika faktorer; som snittets placering – bröstvecket, vårtgården eller i armhåla, bröstimplantatets placering – framför eller bakom bröstmuskeln, typ av bröstimplantat – form, profil och yta samt bröstimplantatens kvalité och fabrikat – Mentor, Allergan, PIP, Areon, Eurosilicone etc.

Du kan titta på dessa faktorer och se vilken variant som ger dig bäst resultat för just dig, till det lägsta priset. Sedan finns det en del andra alternativ att fundera kring. Många väljer till exempel idag att resa utomlands och göra plastikoperation. Baltikum och Asien är två ställen dit många reser för att göra bröstförstoringar. Priset för operation och vistelse är så pass mycket lägre att resan betalar sig och ändå har man sparat pengar.

Det som dock kan oroa en del är om det är lika säkert. Är kvalitén lika hög som i Sverige.

Svaret på den frågan är: kommer du till rätt klinik är kvalitén lika hög. Kommer du till fel klinik är du illa ute. Det gäller alltså att du gör ett ordentligt undersökande arbete innan du beger dig iväg. Men det kan vara värt det.

Men oavsett om du reser iväg eller stannar i Sverige för att göra bröstförstoring kan priset bli högt och finansieringen svår. Vissa väljer att spara ihop till en bröstförstoring medan andra väljer att ta ett lån. Vissa långivare är helt specialiserade på att låna ut till operationer av diverse slag. Det kan även vara en bra idé att försäkra dig och dina implantat så du är skyddad om olyckan är framme på något sätt.

På slutänden är det du som avgör om bröstförstoringen är värt sitt pris. Är det värt det, då ordnar du finansieringen på något sätt. Ofta är själva ingreppet en större sak än själva pengarna – trots att det är mycket pengar.